Po mišljenju 68% građana, reforme je potrebno sprovoditi radi stvaranja bolje Srbije i radi nas samih, nezavisno od toga da li su one uslov za članstvo u Evropskoj uniji. Ovo je jedan od rezultata julskog istraživanja Evropska orijentacija građana Srbije, koje obavlja Ministarstvo za evropske integracije.

Резултати истраживања о подршци реформама

Ispitivanja javnog mnjenja se odnose na proces evropskih integracija i reforme koje su deo ovog procesa i sprovode se dva puta godišnje.

Deo istraživanja je posvećen i podršci koju Evropska unija, kao najveći donator, pruža Srbiji. Ta pomoć iznosi više od tri milijarde evra od 2000. godine. Svaki treći građanin je čuo za neki od projekata finansiranih iz EU fondova, a od toga je 7% navelo projekte iz oblasti reforme javne uprave. Više od trećine ispitanika bi želelo da bude informisano o konkretnim projektima koji su finansirani iz EU fondova.

Više informacija o ovom, kao i prethodnim istraživanjima, možete pronaći na http://www.mei.gov.rs/srp/dokumenta/nacionalna-dokumenta/istrazivanja-javnog-mnjenja