COVID-19 Test

Portal eUprava je razvio novu uslugu  koja građanima omogućava da preko imejla ili SMS-a primaju obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID-19 gotov. Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani mogu da dobiju na portalu eZdravlje.

Kako da se prijavite na servis?

  • Na Portalu eUprava pokrenite uslugu Obavesti me o rezultatu PCR testa na COVID-19
  • Unesite svoj JMBG, kontakt imejl adresu i telefon kako biste primali obaveštenja i kliknite na taster Prijava
  • Ukoliko želite da primite obaveštenje i za članove svoje porodice, potrebno je da ponovite postupak i popunite ponovo prijavu
  • Onog trenutka kada rezultat bude gotov dobićete imejl i SMS poruku
  • Rezultat se može preuzeti elektronski na portalu e-zdravlje.gov.rs korišćenjem naloga na portalu eUprava ili unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja. Takođe, rezultat se može preuzeti i u ambulanti gde je uzet uzorak za test.
  • Da biste koristili ovu uslugu ne morate biti registrovani korisnik portala eUprava

Važne napomene

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nema pristup rezultatima PCR testa na virus COVID-19 (da li je rezultat pozitivan ili negativan), već dobija samo informaciju da je rezultat testa gotov. Takođe, Kancelarija nema pristup ni informacionom sistemu u kome se beleže rezultati testiranja, a informacija da je rezultat testa gotov generiše se na osnovu podatka o datumu izdavanja rezultata koji unose laboratorije.

Za sve nejasnoće, kao i pitanja u vezi sa rezultatima testova potrebno je da građani neposredno kontaktiraju ambulantu gde su se testirali i u razgovoru sa medicinskim radnicima dobiju odgovore na sva pitanja.