COVID-19 Test

Портал еУправа је развио нову услугу  која грађанима омогућава да преко имејла или СМС-а примају обавештења да ли је њихов резултат PCR теста на COVID-19 готов. Аутоматски (инфо) сервис обавештава искључиво о томе да је резултат готов, а резултате теста грађани могу да добију на порталу еЗдравље.

Како да се пријавите на сервис?

  • На Порталу еУправа покрените услугу Обавести ме о резултату PCR теста на COVID-19
  • Унесите свој ЈМБГ, контакт имејл адресу и телефон како бисте примали обавештења и кликните на тастер Пријава
  • Уколико желите да примите обавештење и за чланове своје породице, потребно је да поновите поступак и попуните поново пријаву
  • Оног тренутка када резултат буде готов добићете имејл и СМС поруку
  • Резултат се може преузети електронски на порталу e-zdravlje.gov.rs коришћењем налога на порталу еУправа или уношењем серијског броја картице здравственог осигурања и ЛБО броја. Такође, резултат се може преузети и у амбуланти где је узет узорак за тест.
  • Да бисте користили ову услугу не морате бити регистровани корисник портала еУправа

Важне напомене

Путем овог сервиса не шаљу се информације о серолошким тестовима на COVID-19 (брзи тестови), већ искључиво о PCR тестовима.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу нема приступ резултатима PCR теста на вирус COVID-19 (да ли је резултат позитиван или негативан), већ добија само информацију да је резултат теста готов. Такође, Канцеларија нема приступ ни информационом систему у коме се бележе резултати тестирања, а информација да је резултат теста готов генерише се на основу податка о датуму издавања резултата који уносе лабораторије.

За све нејасноће, као и питања у вези са резултатима тестова потребно је да грађани непосредно контактирају амбуланту где су се тестирали и у разговору са медицинским радницима добију одговоре на сва питања.