e-vrtic

Od danas usluga elektronske prijave dece u predškolske ustanove – eVrtić aktivna je u svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu, kao i u Bečeju i Užicu. Zahvaljujući eUpravi usluge lokalnih samouprava mogu nesmetano da se pružaju i u vreme pandemije koronavirusa.

Usluga eVrtić je od ove godine dostupna roditeljima putem Portala eUprave u svim opštinama i gradovima u Srbiji.

U ovom trenutku upis u predškolske ustanove je aktuelan i usluga eVrtić je dostupna u sledećim gradovima i opštinama do 15. maja 2020. godine: Aleksinac, Niš-Medijana, Kragujevac, Bela Crkva, Raška, Blace, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Bačka Palanka, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotnice, Gadžin Han, Despotovac, Paraćin, Doljevac, Zaječar, Knić, Medveđa, Merošina, Sokobanja, Surdulica, Plandište, Priboj, Ražanj, Trgovište, Ćićevac, Svilajnac, Smederevska Palanka, Kruševac, Lebane i Čajetina.

Prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju ni jedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu. Preporuka svim predškolskim ustanovama je da, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, omoguće roditeljima  da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju.

Usluga eVrtić je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima Portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Kako da kreiram nalog na Portalu eUprava?
Saznajte više o upisu u predškolsku ustanovu