e-vrtic

Од данас услуга електронске пријаве деце у предшколске установе – еВртић активна је у свих 17 предшколских установа у Београду, као и у Бечеју и Ужицу. Захваљујући еУправи услуге локалних самоуправа могу несметано да се пружају и у време пандемије коронавируса.

Услуга еВртић је од ове године доступна родитељима путем Портала еУправе у свим општинама и градовима у Србији.

У овом тренутку упис у предшколске установе је актуелан и услуга еВртић је доступна у следећим градовима и општинама до 15. маја 2020. године: Алексинац, Ниш-Медијана, Крагујевац, Бела Црква, Рашка, Блаце, Бољевац, Бор, Босилеград, Бачка Паланка, Владимирци, Владичин Хан, Власотнице, Гаџин Хан, Деспотовац, Параћин, Дољевац, Зајечар, Кнић, Медвеђа, Мерошина, Сокобања, Сурдулица, Пландиште, Прибој, Ражањ, Трговиште, Ћићевац, Свилајнац, Смедеревска Паланка, Крушевац, Лебане и Чајетина.

Приликом коришћења ове електронске услуге аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ни један документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу. Препорука свим предшколским установама је да, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, омогуће родитељима  да електронским путем доставе ову документацију.

Услуга еВртић је доступна на Порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе.

Како да креирам налог на Порталу еУправа?
Сазнајте више о упису у предшколску установу