Isplativost-ulaganja-u-najvažniji-resurs-javne-uprave--e1576830608793

Tokom 2019. godine u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu organizovano je ukupno 359 obuka za 6.357 zaposlenih u javnoj upravi. Osnovan početkom 2018. godine sa zadatkom da unapredi kompetencije radnika u javnoj pravi da odgovore zahtevima građana i privrede, ovaj najmoderniji trening centar u regionu obučava zaposlene u administraciji kako da pružaju usluge građanima, sprovode propise, komuniciraju sa javnostima, vode podatke i kako da savladaju druge veštine neophodne za rad u javnoj upravi.

Sa željom da poprave sliku koju građani imaju o službenicima lokalne administracije, obuke koje oganizuje Nacionalna akademija pohađali su i radnici gradskih uprava iz Niša, Leskovca i Vranja. Tokom protekle godine u Nišu je 284 službenika prošlo 18 obuka, u Leskovcu njih 110, a u Vranju 61 službenik.

Koliko ova vrsta usavršavanja ima pozitivne efekte, kako na kvalitet rada, tako i na odnose sa strankama, i šta o tome misle predstavnici lokalnih samouprava, a šta sami građani, istraživali su novinari Južnih vesti. Do kojih su saznanja došli možete pročitati na sledećem linku:

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Radnici-gradskih-uprava-uce-da-komuniciraju-sa-strankama-i-resavaju-konflikt.sr.html