ulaganje u ljudske resurse

Током 2019. године у Националној академији за јавну управу организовано је укупно 359 обука за 6.357 запослених у јавној управи. Основан почетком 2018. године са задатком да унапреди компетенције радника у јавној прави да одговоре захтевима грађана и привреде, овај најмодернији тренинг центар у региону обучава запослене у администрацији како да пружају услуге грађанима, спроводе прописе, комуницирају са јавностима, воде податке и како да савладају друге вештине неопходне за рад у јавној управи.

Са жељом да поправе слику коју грађани имају о службеницима локалне администрације, обуке које оганизује Национална академија похађали су и радници градских управа из Ниша, Лесковца и Врања. Током протекле године у Нишу је 284 службеника прошло 18 обука, у Лесковцу њих 110, а у Врању 61 службеник.

Колико ова врста усавршавања има позитивне ефекте, како на квалитет рада, тако и на односе са странкама, и шта о томе мисле представници локалних самоуправа, а шта сами грађани, истраживали су новинари Јужних вести. До којих су сазнања дошли можете прочитати на следећем линку:

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Radnici-gradskih-uprava-uce-da-komuniciraju-sa-strankama-i-resavaju-konflikt.sr.html