Видео

Едукација запослених у јавној управи – искуства Француске и Србије

У паралелном интервјуу директора Националне школе за администрацију (ЕНА) из Француске Патрика Жерара и Националне академије за јавну управу (НАЈУ) из Србије Дражена Маравића сазнајте више о томе зашто је континуирана едукација запослених у јавној управи важна и како изгледа њихова обука у ове две образовне установе.

Оквир компетенција – оквир за ефикаснији рад јавне управе

Оквир компетенција државних службеника нам даје одговоре на питања

Какав нам је државни службеник потребан?

Шта би он то требало да зна?

Како би требало да обавља послове дефинисане радним местом на којем ради?

О Оквиру компетенција и његовој примени говори госпођа Драгана Јанковић, помоћница директора Службе за управљање кадровима, задужена за Сектор за одабир и развој кадрова.

Подршка Европске уније реформи јавне управе у Србији

Подршка Европске уније реформи јавне управе у Србији траје непрекидно од 2000. године – са више од 200 милиона евра уложених у професионализацију управе, развој електронских услуга, управљање јавним финансијама, али и у унапређење рада локалних самоуправа и независних институција. Зашто је реформа важна за градјане и привреду, и у којој мери је у том послу значајна подршка ЕУ Србији, у заједничком интервјуу говоре надлежни министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић и шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Отварање НАЈУ тренинг центра

Нови НАЈУ тренинг центар је званично отворен 15. јануара 2020 и представља изузетно важан искорак у области усавршавања запослених у јавној управи. Он представља један од важних ослонаца реформе јавне управе у Србији.


Кампања “Управа по мери свих нас”

Телевизијски спотови из кампање “Управа по мери свих нас” која је уз подршку Европске уније реализована у новембру и децембру 2019. године. У оквиру ове кампање су представљени наки од најзначајнијих резултата реформе јавне управе у Србији.


Реформа јавне управе – нова политика пружања услуга

Последњих неколико година уложени су велики напори да се унапреде закони, процедуре и поступци како би управа грађанима пружала ефикасније услуге. Погледајте шта значи нова политика пружања услуга и какве новине она доноси грађанима и службеницима

Обуке предавача за будуће реализаторе обука НАЈУ

NAJU je u 2019. godini organizovala 15 obuka predavača na nivou državne uprave i lokalne samouprave. 210 polaznika imalo je priliku da usavrši svoje veštine i znanja neophodnih za realizaciju budućih obuka.

О нама се ради

Зашто је важно да Србија постане чланица Европске уније? О нама се ради.

Шта се у Србији финансира из ИПА фондова ЕУ?

Сазнајте шта су то ИПА фондови Европске уније и шта се све из њих финансира у Србији.

Реформа јавне управе и улазак Србије у ЕУ

Придружење једне земље Европској унији је сложен процесс за који та земља мора да буде спремна. Зашто је реформа јавне управе важна за придруживање Србије ЕУ сазнајте у овом видеу.

Обележавање Недеље Партнерства за отворену управу у Републици Србији, 17 – 21. мај 2021.

Инфографици