Studentima koji su stručnu praksu pohađali u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, danas su dodeljene potvrde o uspešno završenoj praksi.

Istakavši da su Upravi potrebni obrazovani mladi profesionalci, koji sa sobom nose nove ideje, energiju, entuzijazam i kreativnost i koji u sinergiji sa znanjem i iskustvom starijih kolega mogu da doprinesu uspešnosti mnogih razvojnih procesa koje sprovodi MDULS, ministar Aleksandar Martinović je izrazio uverenje da će studenti uskoro imati novu priliku za saradnju sa Ministarstvom, a na dobrobit svih građana i države.

Beograd, 11. aprila 2023 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinoviæ uruèio je potvrde o uspešno završenoj struènoj praksi studentima koji su je pohaðali u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

Studentska stručna praksa u javnoj upravi organizovana je u okviru Programa saradnje u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2022/2023. godinu, koji je potpisan sa državnim univerzitetima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru. Stručnu praksu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave pohađalo je devet studenata u periodu od 15. marta do 11. aprila 2023. godine.

Foto –  Tanjug