NAPA

Као одговор на актуелну ситуацију проузроковану вирусом COVID-19, Национална академија за јавну управу, руководећи се императивом да будемо одговорни према себи и другима, веома брзо од почетка увођења ванредног стања потпуно се ослонила на употребу нових технологија у области образовања одраслих и већ постојеће онлајн обуке обогатила новим едукативним програмима који омогућују свим заинтересованим државним службеницима да овладају новим професионалним вештинама.

Са поруком корисницима обука да остану код куће и раде на себи, али и жељом да учење буде доступно свима, без обзира на тренутне околности, Национална академија за јавну управу готово свакодневно заинтересованим грађанима предлаже по један бесплатан онлине курс који нуде најпознатији светски факултети.

Од прошле недеље, НАЈУ је почела и са организовањем вебинара – видео конференција које се одржавају путем интернета у реалном времену, са идејом да организује једну конференцију недељно, а с обзиром на велико интересовање државних службеника, овај вид обука могао би да буде настављен и у мају. Теме априлских вебинара односе се на упознавање начина за превазилажење стреса, безбедност и здравље на раду као и на коришћење инструмената за претприступну помоћ Европске уније.

Национална академија за јавну управу, у сарадњи са ECDL канцеларијом у Београду, обезбедила је и могућност за усавршавање дигиталних компетенција службеника путем онлајн обука, а припремила је и серију видео материјала са циљем да се људи покрену и поправе психофизичко стање. Ови материјали ће бити доступни свим грађанима на YouTube каналу.

У НАЈУ најављују и нове онлине обуке које ће полазницима пружити нове информације, проширити видике, али и отворити нове димензије за даља истраживања и рад на себи.

Национална академија за јавну управу почела је са радом 2018. године у оквиру активности Владе Републике Србије на реформи јавне управе. Спровођењем програма обуке Академија унапређује компетенције запослених у јавној управи обезбеђујући стално унапређење квалитета услуга које пружају грађанима и привредним субјектима.