Национална академија за јавну управу је овогодишњи добитник признања “Transparency in Communication” које је уручено у петак, 15. марта 2024. године, на 21. Међународној PRO PR конференцији за односе са јавношћу.

Ова конференција већ 21 годину представља водећи догађај у региону из области односа са јавношћу, a oве године je окупила 200 експерата из 16 земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, Јужноафричку Републику, Велику Британију и Иран.

Награду је током церемоније PRO PR Globe Awards примио Дејан Милетић, в.д. директора Национална академија за јавну управу. Oво признање је додељено Академији као институцији јавне управе Републике Србије која подстиче важност едукације запослених у јавној управи, са нагласком на односе са јавношћу, и на тај начин повезује међународне и домаће стручњаке.

Иако млада институција у систему јавне управе Републике Србије, Националној академији је ово друго признање за транспарентност у раду за 6 година постојања. Претходно признање је уручено од стране Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, а тиче се унапређења права на слободан приступ информацијама. Континуитет у признањима је потврда непрестаног настојања Академије да oбучи службенике у релевантним и актуелним областима, а да уз то осигура транспарентност и интегритет пословања.