У трци за престижну „Европску награду за јавни сектор“ коју додељује Европски институт за јавну управу, иновативно решење Републичког секретаријата за јавне политике „Портал РАП – јединствено место за све услуге јавне управе“ ушло је у најужи избор за награду у категорији „Иновације у јавној управи“.  

На Порталу РАП-а, односно Регистра административних поступака, који је доступан на адреси https://rap.euprava.gov.rs/privreda/home, корисници могу на брз и једноставан начин да пронађу потребне информације о више од 3.100 услуга које пружају органи јавне управе Републике Србије, а које су намењене привреди и грађанима.

Стандарди за пружање услуга органа јавне управе које Републички секретаријат за јавне политике поставља кроз РАП представљају новитет у јавној управи јер су његовим успостављањем услуге јавно доступне, транспарентне и дигитализоване. Такође, у партнерству Републичког секретаријата за јавне политике и привредног и цивилног сектора услуге се оптимизују и поједностављују, што их чини ефикаснијим и знатно јефтинијим.

Иначе, Европски институт за јавну управу награђује органе јавне управе сваке две године и то у неколико различитих категорија. Европски институт за јавну управу окупља бројне експерте из различитих области европских политика, а његов рад подржавају Европска комисија и земље чланице ЕУ. Главни циљ Института јесте унапређење капацитета запослених службеника, њиховог знања и вештина за ефикасно управљање јавним политикама.