Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде наставља са добром праксом пружања дигиталних услуга и дигитализацијом административних поступака. После 22 дигиталне услуге Управе за заштиту биља, доступно је још 12 услуга Управе за ветерину на Порталу еУправа. Нове електронске услуге Управе за ветерину, са већ постојећих 42 услуге за привреду које су уведене Програмом еПапир на Порталу еУправа, чине тек први корак у доступности јавне управе кроз електронску комуникацију и стицање потребних услова за обављање делатности на једноставан и брз начин.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је једно од првих министарстава које се посветило дигитализацији својих услуга које пружа грађанима и привреди. Сада се може користити првих 12 дигитализованих поступака/услуга у области ветеринарске делатности. Дигитализацијом ових поступака олакшавано је и омогућено јефтиније и брже пословање привредним субјектима приликом уписа у регистре које води Управа за ветерину.

Дигитализација административних поступака за привреду је део Програма еПапир и то пројекта за унапређење пословног окружења у Србији, коју реализују Републички секретаријат за јавне политике, Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Републике Србије и Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица Групације Светске банке, уз финансијску подршку Фонда за добру управу Уједињеног краљевства и Британске амбасаде у Београду. До сада су јавно доступе 54 електронске услуге за привреду на Порталу еУправе и 10 услуга на Порталу Министарства за рударство и енергетику.

Списак дигитализованих поступака Управе за ветерину можете погледати на линку ОВДЕ.