Електронска услуга еВртић за упис деце у предшколске установе, актуела је и ове године на Порталу еУправа.

Приликом коришћења услуге еВртић аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета.

Услуга еВртић је доступна на Порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе. Подсећамо све родитеље да у својим локалним самоуправама прате када је конкурс за упис деце у вртиће у њиховом граду отворен како би могли да поднесу захтев за упис детета у предшколску установу електронски.

У овом тренутку, услуга је доступна у Суботици, Баточини, Нишу, Ражњу, Ужицу, Чајетини, Владичином Хану, Алексинцу и Владимирцима. Такође средином фебруара почињу уписни конкурси и у Белој Цркви, Босилеграду, Деспотовцу, Димитровграду, Дољевцу, Книћу, Лапову, Лебану, Сремској Митровици, Сурдулици, Гаџин Хану, Свилајнцу. Крајем фебруара конкурси ће почети и у Бојнику, Бору, Врању, Зајечару, Лучанима, Медвеђи, Мерошини, Прибоју, Рашкој, Смедеревској Паланци, Сомбору, Тутину, Бачкој Паланци, Белој Паланци и Параћину.

На Порталу еУправа је доступна услуга уписа деце у предшколске установе и у Београду за прошлогодишњи уписни рок, а овогодишњи уписни рок почеће почетком априла.

Услуга еВртић је намењена  родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу.

Погледајте на линку где су тренутно доступни конкурси за упис.