У оквиру процеса стабилизације и придруживања, одржан је осми састанак Посебне групе за реформу јавне управе, као један од најважнијих форума за дијалог између представника Републике Србије и Европске комисије у процесу европских интеграција,а на тему реформе јавне управе.

Српска администрација представила је најзначајније резултате реформе у кључним областима, попут стратешког оквира РЈУ, управљања јавним финансијама, развоја и координације јавних политика, одговорности и управљања људским ресурсима.

Европска комисија поздравила је усвајање новог стратешког оквира у области реформе јавне управе у току 2021. године, као и напредак остварен у протеклих годину дана. Посебно интересовање исказано је за резултате остварене у првој години примене Програма реформе управљања јавним финансијама, механизму за приоритизацију инвестиција, примени Закона о планском систему и улози Републичког секретаријата за јавне политике, процесу успостављања аналитичких јединица, праћењу извештаја независних тела, као и напретку у погледу система управљања људским ресурсима.

Кроз свеобухватну дискусију, идентификовани су најзначајнији изазови и препоруке за даљи правац реформе.