Данас је у Покрајинској влади, у циљу ефикаснијег спровођења Реформе јавне управе, потписан Споразум о сарадњи између Покрајинске владе и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије.

Споразум је са директором Канцеларије за ИТ и еУправу, др Михаилом Јовановићем у име Покрајинске владе потписао покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александар Софић.

Софић је истакао да је Покрајинска влада Реформу јавне управе уврстила у стратешке и приоритетне циљеве за предстојећи период, и у складу са тим, одмах предузела све потребне активности за укључивање АП Војводине у процес који ће бити сложен и дуготрајан.

“У протеклом периоду који је обележила криза изазвана пандемијом вируса Ковид19 уверили смо се колики је заиста значај дигитализоване ефикасне јавне управе за сваког грађанина нашег друштва. Бројна информациона решења умногоме су помогла да се све предузете мере реализују као и да грађани на што лакши начин прођу кроз промене које су наступиле”, поручио је Софић и нагласио да ће данашње потписивање Споразума дати формално правни оквир за примену информационо-комуникационих технологија и креирање нових решења која унапређују пружање јавних услуга по мери грађана на територији АП Војводине.

Фото: Канцеларија за ИТ