Први корак ка успостављању Радне групе за комуницирање реформе јавне управе, чије формирање је предвиђено Стратегијом реформе јавне управе за период од 2021. до 2030, учињен је одржавањем састанка представника за односе са јавношћу органа који су део Савета за реформу јавне управе. Састанак је одржан под покровитељством Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а о његовом значају говори и присуство и активно учешће у разговору министарке за државну управу и локалну самоуправу Марије Обрадовић.

Предвиђено је да основни задаци Радне групе буду координација и стандардизација комуникационих активности органа јавне управе који су укључени у процес реформе и то кроз сарадњу на креирању и спровођењу заједничког комуникационог плана.

Подршку раду Радне групе ће, током свог трајања, пружити ЕУ пројекат „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“, који је и организовао састанак, помажући у изради комуникационог плана, припреми извештаја, организовању обука и менторских сесија за чланове Групе као и кроз подршку у реализацији комуникационих активности предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије реформе јавне управе, за период 2021 – 2025.

Учесницима састанка представљена су и два документа са смерницама за комуницирање реформе јавне управе и коришћење друштвених мрежа, који ће допринети да се на уређен и стандардизован начин успешније комуницирају резултати реформе јавне управе.