Представници ЕУ пројекта „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“ су 12. октобра на онлајн састанку Мреже стручњака за односе са јавношћу јединица локалне самоуправе Сталне конференције градова и општина представили  „Смернице за комуницирање реформе јавне управе“ и „Смернице за коришћење друштвених мрежа за органе и институције јавне управе“.  Ови документи су припремљени као део подршке Европске уније на спровођењу активности предвиђених  Стратегијом реформе јавне управе за период од 2021. до 2030. године и имају за циљ јачање комуникационих капацитета запослених у институцијама јавне управе и локалне самоуправе.

Састанку је присуствовало више од 40 ПР менаџера градова и општина из целе Србије. Током састанка су имали прилику да у разговору са представницима пројектног тима добију релевантне информације о најбољој пракси у комуницирању реформе јавне управе и коришћењу друштвених мрежа. Занимало их је како унапредити комуникационе активности и промотивне догађаје у локалној заједници, као и како се носити са изазовима у комуникацији на друштвеним мрежама.

Ова активност је део сарадње пројекта са представницима локалних самоуправа и Сталном конференцијом градова и општина како би се кроз подршку професионалном развоју запослених у секторима за односе са јавношћу унапредило комуницирање локалних самоуправа о темама у вези са реформом јавне управе у Србији.