Само у прошлој години грађани су 10 милиона пута мање морали да одлазе на шалтере, јер институције јавне управе сада размењују податке из службених евиденција, што доказује да су направљени значајни помаци у сфери пружања услуга грађанима и привреди закључено је на овогодишњем виртуелном Политичком дијалогу на високом нивоу у организацији Регионалне школе за јавну управу (РеСПА).

Србија улаже велике напоре како би реформисала своју јавну управу и ускладила је са европским стандардима, са крајњим циљем да је учини ефикаснијом, транспарентнијом и по мери свих грађана и привреде.

„Један од важних изазова за будућност јесте пуна примена нове Стратегије РЈУ, а од великог значаја биће даља регионална сарадња, пре свега кроз међусобну размену искустава и знања“, закључила је Марија Обрадовић, министарка за државну управу и локалну самоуправу.

У овогодишњем Политичком дијалогу на високом нивоу учествовали су и министри задужени за јавну управу у Босни и Херцеговини и Северној Македонији, као и највиши представници Европске комисије за Западни Балкан. Скуп је организован са циљем заједничке анализе остварених резултата и дефинисања стратешког правца развоја реформе јавне управе у наредних годину дана.