e-vrtic

Грађани Алексинца и Ниша су први који и ове године могу електронски да поденсу пријаву за упис детата у предшколску установу путем Портала еУправа на линку  https://euprava.gov.rs/usluge/5494 .

Услуга еВртић ће и ове године бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве детета у предшколску установу. Подсетимо, прошле године услуга је била доступна у целој Србији и више од 60.000 родитеља је поднело пријаву за упис  детета у жељени вртић онлајн.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем обрасца у електронској форми, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно јер се аутоматски прибављају.

Услуга еВртић је намењена  родитељима који су држављани Републике Србије.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно да родитељи поднесу релевантну документацију на званичну имејл адресу Предшколске установе  којом доказују наведени статус.

Уколико родитељи нису у могућности да поднесу захтев путем електронске услуге, потребно је да преузму захтев и доставе га  заједно са додатном документацијом на адресу електронске поште предшколске установе у Алексинцу lanealeksinac@mts.rs, као и у Нишу usluzni.centar.pcelica@gmail.com.