Након 3 године успешно је завршен твининг пројекaт „Подршка даљем развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору (ИФКЈ)“, који је спроведен између Централне јединице за хармонизацију (ЦЈХ) Министарства финансија Републике Србије и Министарства економије и финансија Републике Француске. Вредност пројекта, који је финансирала Европска унија, је 2 милиона евра. Пројекат је суфинансирала Република Србија.

Пројекат је допринео изградњи модерних и ефикасних процеса управљања јавним финансијама на свим нивоима власти у Србији, који се пре свега препознају у транспарентнијем коришћењу јавних ресурса.

На пројекту су учествовали стручњаци из Француске, Холандије, Словачке и Хрватске који су својим радом у Србији допринели да се у нашу земљу пренесу и имплементирају најбоље праксе у развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору, делећи са својим колегама у Србији различита искуства и перспективе у управљању јавним финансијама.

Пројекат је иза себе оставио постављене чврсте темеље у облику неопходних инструмената који ће подржавати појаву модернизованог управљања, које се заснива на учинку и транспарентности, промовисању бољег квалитета услуга које се пружају грађанима, као и унапређењу циљева руководиоца који увек треба да имају на уму неопходност деловања у интересу јавности

У делу пројекта који се бавио развојем методолошког оквира за концепт управљачке одговорности, израђене су Смернице о управљачкој одговорности, које су допуњене видео презентацијом овог концепта, како би се на приступачан и занимљив начин свима који су заинтересовани представио овај концепт – ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=s3DRAw6ElQg

Пројекат је кроз своје активности значајно допринео унапређењу независне функције интерне ревизије, чиме су побољшани и ојачани методолошки оквири који се односе на интерну ревизију, као и капацитети запослених.

Реформа управљања јавним финансијама је саставни и неодвојив део ширег процеса реформе јавне управе.