Да би родитељ односно други законски заступник могао да покрене услугу, неопходно је да има креиран налог на порталу еУправа. Услуга еУпис у средњу школу се налази на страници https://euprava.gov.rs/%C5%BEivotna-oblast/18  и биће доступна родитељима односно другим законским заступницима од четвртка 9. јула у 7 часова, до петка 10. јула у 15 часова.

Поступак уписа се одвија потпуно електронски – од попуњавања и подношења пријаве за упис до нотификације да је упис комплетиран. Није потребно да, ученици и њихови родитељи односно други законски заступници, долазе у школу ради уписа, нити да прилажу било каква документа. Евентуално, уколико се у школи утврди да је неки податак потребно проверити, накнадно се може доставити одређени документ, о чему ће родитељи такође бити обавештени.

Као подршка родитељима односно другим законским заступницима који уписују децу електронски преко портала еУправа, од среде, 8. јула у 12 часова, на броју телефона 011- 7350 557 ће бити на располагању Контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја који ће бити отворен до краја другог уписног круга.

Иако се због безбедносних здравствених услова препоручује да се упис обави електронским путем, и ове године ће постојати могућност уписа ученика доласком у школу. У том случају је потребно да, ученик или родитељ односно други законски заступник, уз попуњену пријаву приложи и Сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању и Уверење о положеном завршном испиту.

У току другог уписног круга, у понедељак 13. јула од 7 до 15 часова, ће такође бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

Упутство за креирање налога као и попуњавање услуге, можете преузети ОВДЕ.