e-vrtic

Иако је због вируса COVID 19 обустављен je рад предшколских установа у Србији, Влада Републике Србије је посредством свог интернет портала еУправа и услуге еВртић омогућила грађанима електронски упис деце у вртиће.

Уместо одласка на шалтере, пријаву можете обавити из свог дома на порталу еУправа, где можете да пронађете све потребне информације о упису деце у предшколске установе.

Електронско подношење пријаве вршите попуњавањем електронског обрасца на порталу еУправа, при чему прилагање извода из матичне књиге рођених, уверења о пребивалишту и уверења о запослењу није потребно, јер службеници по службеној дужности прибављају неопходне податке.

Градови и општине ову услугу активирају у периоду када је на њиховој територији актуелан упис у предшколске устанобе . Овде можете проверити да ли Ваш град/општина  у овом тренутку нуди ову електронску услугу како бисте поднели пријаву.

Да бисте користили ову електронску услугу неопходно је да на порталу еУправа креирате свој електронску идентификацију. Све потребне информације о томе можете да пронађете ОВДЕ.